Αξιοθέατα

 

Δια Θαλάσσης

ΣΠΕΤΣΕΣ 

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό το νησί σαν Πιτυούσα, εξ'αιτίας των πολλών πεύκων που έφθαναν μέχρι την παραλία. Οι Σπέτσες είναι ένα πολύ όμορφο, αξιαγάπητο και τουριστικά ανεπτυγμένο νησί. Μπορείτε να το επισκεφθείτε από το Πόρτο-χέλι με τα δρομολόγια των καϊκιών.

 

ΥΔΡΑ

Η Υδρα είναι ένα βραχώδες, νησί το οποίο έχει γίνει ένα κοσμοπολίτικο κέντρο καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια. Με μία πολύ σημαντική ναυτική παράδοση το νησί είναι γεμάτο από επιβλητικά αρχοντικά σπίτια.

Παρ'όλα αυτά είναι δυνατόν να κολυμβήσετε στις βραχώδεις ακτές, ειδικότερα στα Καμίνια και στο Μώλο που κάποτε ήταν ένα εμπορικό λιμάνι. Ενα ταξίδι γύρω από το νησί αξίζει να το κάνετε.

 

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Η Μονεμβασιά έχει μόνο μία είσοδο εξ'ού και το όνομα της (ΜΟΝΗ -ΕΜΒΑΣΗΣ). Στην Αρχαία εποχή ήταν το καταφύγιο των Λακώνων σε καιρούς πολέμου. Μαζί με τον Μυστρά η Μονεμβασιά άρχισε να γίνεται σημαντική περίπου τον 9ο αιώνα μ.Χ.. Η αρχαία πόλις κατέχει περίπου σαράντα, μοναδικής αισθητικής, βυζαντινές εκκλησίες, που μόνο ο Μυστράς ξεπερνά σε ποιότητα και αριθμό. Το σημερινό μοντέρνο καινούργιο χωριό έχει ψαροταβέρνες, μία μικρή αμμουδιά και μερικά τουριστικά καταστήματα.

 

Οδικώς

 

ΝΑΥΠΛΙΟΝ 80 ΧΜ

Το Ναύπλιον θεωρείται η πιο αξιοαγάπητη πόλη σε όλη την Πελοπόννησο. 

Η πόλις είναι ένα μίγμα από Ενετική και Τουρκική αρχιτεκτονική. Η τουριστική περιοχή του Ναυπλίου που απλώνεται γύρω από το Λιμάνι είναι τόσο ζωντανή όπως και τα νησιά του Αργοσαρωνικού Υδρα και Σπέτσες. 

Μετά τον πόλεμο (1821-1830) το Ναύπλιο έγινε για λίγο χρονικό διάστημα η πρωτεύουσα της νέας ανεξάρτητης Ελλάδος. 

Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης στεγάζεται σε μία Ενετική Ναυτική Αποθήκη του 17ου αιώνα στην πλατεία Συντάγματος. 

Πολύ κοντά υπάρχει το μουσείο Πελοποννησιακού Φολκλορικού ενδύματος, ένα από τα ομορφότερα Μουσεία της Ελλάδος.

 

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 50 ΧΛΜ

Η Επίδαυρος είναι ο ιερός τόπος του Αρχαίου Ελληνα δεού της Ιατρικής Ασκληπειού, του γιου του Απόλλωνα. 

Μπορούμε να δούμε τα θεμέλια του ναού του Ασκληπειού του 5ου αιώνα π.Χ. 

Πολλοί τουρίστες έρχονται στην Επίδαυρο για το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο Ελληνικό θέατρο καθώς επίσης και τις παραστάσεις αρχαίου Ελληνικού δράματος που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια Ιουλίου και Αυγούστου.

 

ΜΥΚΗΝΕΣ 100 ΧΛΜ

Η Μυκήνες είναι μία από τις αρχαιότερες και μυθικές πόλεις της Ευρώπης. 

Βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Αργούς και κατέχει ένα μεγάλο αρχαιολογικό χώρο. 

Πολλοί από τους πιο συγκινητικούς και πασίγνωστους μύθους της Ελληνικής αρχαιότητος είναι δεμένοι με τον τόπο αυτό. 

Μπορεί ο επισκέπτης να δει θολωτούς τάφους, υψηλά τείχη γύρω από την πόλη, την πύλη των Λεόντων (φωτό 4) και τον εντυπωσιακό θολωτό τάφο του Αγαμέμνονος που αντικατοπτρίζει όλο τον θησαυρό και την ιστορία των Ατρέων

 

ΜΥΣΤΡΑΣ 230 ΧΛΜ

Ο Μυστράς είναι η Μεσαιωνική πόλη φάντασμα κατ' ευφημισμό και μια επίσκεψη εκεί θα είναι σίγουρα από αυτά που θα σας μείνουν στη μνήμη σας από ένα γύρο στην Πελοπόννησο. 

Το ιδανικό θα ήταν οι επισκέπτες να αφιερώσουν μία ολόκληρη ημέρα στο Μυστρά εξ'αιτίας της τραχύτητας του εδάφους και της αφθονίας των προς επίσκεψην αρχαιοτήτων

Newsletter

Για να λαμβάνετε το Newsletter μας παρακαλούμε στείλτε μας το e-mail σας.